0228526835 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 uur info@coffeexperts.eu

Weergaven: 26

Koffie Fusion #001: Hot Mint

Koffie en munt, is dat wel een goede combinatie? Volgens ons absoluut! De aarmunt (Mentha spicata), beter bekend als groene munt, is een sterk geurende vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Deze plant komt vaak verwilderd voor en is van nature te vinden in Midden- en Zuid-Europa. Tegenwoordig wordt munt van topkwaliteit echter gekweekt in Nederlandse kassen. Interessant genoeg is de pepermunt (Mentha ×piperata) ontstaan uit een kruising van de watermunt (Mentha aquatica) met de aarmunt. Bovendien zijn de verse blaadjes heerlijk te combineren met diverse koffierecepten. Kortom, koffie en munt vormen samen een verrassende en smaakvolle combinatie in dit Koffie Fusion #001: Hot Mint recept.

Munt geeft een verfrissende touch aan dit Koffie Fusion #001: Hot Mint recept en is zeker een aanrader. Vooral wanneer je op een zonnige dag warme koffie wilt drinken en tegelijkertijd op zoek bent naar een verfrissing, dan is dit recept een uitstekende keuze.

Ingrediënten:

Ingrediënten voor 2 kopjes:

  • 250 ml koffie gemaakt volgens één van de onderstaande geadviseerde zetmethodes
  • 20 blaadjes munt

 

 

Werkwijze:

  • Doe de 20 blaadjes munt en gemalen koffie in een koffiefilter en volg de instructies die bij de specifieke zetmethode horen.
  • Muntblaadjes kunnen het beste bovenop de koffie worden gelegd bij Chemex en Opschenken (V60) zodat het opgeschonken heet water zorgt voor extractie van de munt.
  • Serveer de koffie met mint extract direct en geniet ervan!

 

Optioneel:

• Garneer met slagroom, plantaardige slagroom van aquafaba of plantaardige slagroom van kokosmelk.

Koffie Fusion #001: mint 3
Koffie Fusion Mint
Koffie Fusion Mint

* In de foto’s gebruikte zetmethode is filterkoffie, de gebruikte koffie is de Brazilië Sul de Minas.

Geadviseerde Zetmethodes:

Voor instructies over de aanbevolen zetmethodes klik op het pictogram, Wil je meer over andere zetmethodes weten, kijk hier dan ook eens.

10% KORTING op alle koffie aankopen.

10FBF3GSJ

Per klant is deze kortingscode éénmalig te gebruiken.

10% INTRODUCTIE KORTING

You cannot copy content of this page