0228526835 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 uur info@coffeexperts.eu

Weergaven: 2

Moccamaster

FILTERKOFFIE

Filterkoffie is een populaire zetmethode waarbij heet water langzaam door gemalen koffie en een papieren of metalen filter sijpelt. Deze techniek staat bekend om zijn schone en heldere smaakprofiel. Afhankelijk van de gebruikte koffiebonen en de maalgraad, kan filterkoffie diverse smaaknuances benadrukken, van fruitig en bloemig tot nootachtig en chocoladeachtig.

Bij het bereiden van filterkoffie zijn verschillende factoren van cruciaal belang. Ten eerste, de maalgraad: een consistente, middelgrote maling zorgt voor een optimale extractie. Ten tweede, de watertemperatuur: ideaal is tussen de 90-96°C. En ten derde, de doorlooptijd: deze moet voldoende zijn om alle smaakstoffen uit de koffie te halen, meestal tussen de 2 en 4 minuten.

Samenvattend, filterkoffie is een veelzijdige zetmethode die, mits correct uitgevoerd, een gebalanceerde en smaakvolle koffie oplevert. Door de vele variabelen die de smaak beïnvloeden, biedt filterkoffie ruimte voor experimentatie en persoonlijke aanpassing, wat het een geliefde keuze maakt voor koffieliefhebbers wereldwijd.

WAT HEB JE NODIG

• Filter koffiezetapparaat
• Weegschaal
• “Gefilterd” Water
• Koffiemolen (optioneel)
• Vers gebrande koffie
• Lepel (optioneel)
• Filter nr. 4 (bij voorkeur gebleekt)
• 6 van je favoriete kopjes

Zetverhouding: 60 gram koffie voor elke 1000 milliliter water

 

HOE TE ZETTEN

  1. Weeg de juiste hoeveelheid koffie voor je recept en maal deze vervolgens op een gemiddelde/grove stand.
  2. Vul de tank met de juiste hoeveelheid water voor het recept. (Vermijd het gebruik van de pot om het waterreservoir te vullen, aangezien je het risico loopt het schone water te “vervuilen” met oude koffiesmaak).
  3. Plaats het papieren filter in de filterhouder en spoel het filter en de houder met heet water. Gooi het water weg.
  4. Strooi/schep de gemalen koffie in het papieren filter en plaats de filterhouder vervolgens in de machine.
  5. Schakel de machine in, leun achterover en laat het zijn werk doen.
  6. Als de koffie klaar is, serveer en geniet ervan!

TIP: Het is aan te raden om een thermoskan te gebruiken om de koffie warm te houden, in plaats van de kookplaat van het apparaat. Dit omdat deze de reeds gezette koffie blijft opwarmen, wat resulteert in een onevenwichtige smaakbeleving.

 

Wil je ook meer over andere zetmethodes weten, kijk hier dan ook eens.

You cannot copy content of this page