0228526835 van 09:00 tot 16:00 uur info@coffeexperts.eu
Home » Cappuccino koffie

✔ 100% Versgarantie

✔ Eigen koffiebranderij

✔ SCA-diploma

 

Cappuccino: koffie met opgeschuimde melk

Een cappuccino is koffie met opgeschuimde melk en biedt daardoor het beste van twee werelden. In één drankje heb je de krachtige smaak van koffie, gecombineerd met de volle en romige smaak van melk. Als je je cappuccino graag zo exclusief mogelijk maakt – eentje die in de buurt komt van perfectie – dan doe je dat natuurlijk met onze Cappuccino Melange. Meng de koffie met jouw favoriete (plantaardige) melk voor een goed begin van de dag.

Waar komt de cappuccino vandaan?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken komt de cappuccino niet uit Italië, maar uit Oostenrijk. De naam cappuccino komt oorspronkelijk van Kapuziner Kaffee. Dit is de naam voor een Oostenrijks koffierecept, bestaande uit een melange van verschillende koffiesoorten met melk. Het is goed mogelijk dat dit drankje zijn naam te danken had aan de kleur van het habijt van de Kapucijner-monniken. Die is net als de cappuccino donkerbruin met een witte tint erdoorheen. Pas in het begin van de 20e eeuw kwam de koffie bekend als cappuccino in Italië terecht. 

CoffeeXperts® Espresso cappuccino https://www.coffeexperts.eu/espresso-cappuccino/

Hoe maak je cappuccino van koffie?

Een cappuccino maken gaat heel eenvoudig. Zet een ristretto van 25 milliliter. Voeg daar 60 milliliter opgeschuimde melk aan toe. Het opschuimen van melk doe je in een melkopschuimer. Een alternatief is om de melk te verwarmen in een pannetje en daarna de warme melk op te kloppen. Voeg de verwarmde en opgeklopte melk toe aan de koffie. De beste cappuccino bestaat uit drie gelijke delen koffie, melk en schuim. Op de toplaag ligt het witte schuim. Als je die laag breekt, zie je pas dat er een koffiedrankje voor je staat. Maak de cappuccino extra smaakvol door er kaneel- of cacaopoeder aan toe te voegen.

De beste bonen voor jouw koffie en cappuccino

Of je nu van een zwarte kop koffie of juist van cappuccino houdt, met onze verse koffiebonen zit je altijd goed. In deze melange voor cappuccino vind je koffie uit Brazilië, Costa Rica, Guatemala en Ethiopië. Bestel deze mix voor dagelijks een perfecte cappuccino en schaf eventueel ook een koffiemolen aan. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op en bel naar 0228526835, stuur een e-mail naar info@coffeexperts.eu of vul het contactformulier in.

Anderen bekeken ook:

Koffiebranderij | Arabica-bonen | Espressobonen kopen

CoffeeXperts® Espresso cappuccino https://www.coffeexperts.eu/espresso-cappuccino/

CoffeeXperts – Specialty koffiebranderij (sinds 2001)
de Star 4K
1601 MH Enkhuizen
telefoon: 0228 526 835
e-mail: info@coffeexperts.eu
skype: coffeexperts
website: www.coffeexperts.eu

BTW nummer: NL810116649B01
KvK nummer: 37098235
Bank: ABN AMRO
Bank rekening: 59.20.61.337
IBAN: NL52ABNA0592061337
BIC (Swift): ABNANL2A

Skalnummer: 106647
Certificaatnummer: 1081410
NL-BIO-01