0228526835 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 uur info@coffeexperts.eu

Weergaven: 11

Aeropress

AEROPRESS

De AeroPress, een innovatieve en veelzijdige koffiezetmethode die steeds populairder wordt. Ten eerste, de AeroPress is ontworpen door Alan Adler en biedt een snelle en gemakkelijke manier om koffie te zetten. Vervolgens, door gebruik te maken van luchtdruk, zorgt de AeroPress voor een unieke extractiemethode die resulteert in een rijke en volle smaak.

Bovendien, een belangrijk voordeel van de AeroPress is de veelzijdigheid; je kunt experimenteren met verschillende maalgraden en zetmethoden. Daarnaast is de AeroPress zeer draagbaar en lichtgewicht, wat het ideaal maakt voor zowel thuisgebruik als voor op reis. Verder, het schoonmaken van de AeroPress is eenvoudig en snel, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Een ander kenmerk van de AeroPress is de mogelijkheid om zowel espresso-achtige shots als reguliere koffie te zetten, afhankelijk van je voorkeur. Samenvattend, de AeroPress is een innovatieve en flexibele optie voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en veelzijdige manier om van hun favoriete drank te genieten.

WAT HEB JE NODIG

• AeroPress Kit (filter, trechter en lepel)
• Weegschaal
• “Gefilterd” Water
• Waterkoker
• koffiemolen (optioneel)
• Timer
• Koffie
• Zwanenhalsketel
• Een stevige mok

Zetverhouding: 75 gram koffie voor elke 1000 milliliter water

 

HOE TE ZETTEN

1.    Verhit water tot ongeveer 93° graden Celsius. Als je klaar bent, giet je het water in je Zwanenhals  ketel (Gooseneck).
2.    Weeg 16 gram koffie af, maal het op een medium stand.
3.    Spoel het papieren filter lichtjes af met water en steek hem in de afneembare plastic dop van de AeroPress. (Schroef het nog niet vast!)
4.    Zet de zuiger in de brewer, ongeveer 2 cm diep, draai de brewer vervolgens ondersteboven en plaats hem op de weegschaal.
5.    Voeg de gemalen koffie toe. Gebruik de trechter boven op de AeroPress, zodat u geen koffie morst.
6.    Start uw timer en voeg dan onmiddellijk 220 gram heet water toe aan de gemalen koffie en roer goed door. Giet langzaam (ongeveer 30 seconden).
7.    Roer zodra de timer 1 minuut bereikt de koffie weer.
8.    Haal de Aeropress van de weegschaal plaats de dop met het papieren filter op de brewer.
9.    Als de timer 1 minuut 30 bereikt plaats je mok ondersteboven op de AeroPress met één hand op de mok en één hand op de brewer (niet de zuiger), houd ze bij elkaar en draai ze snel om!
10. Duw de zuiger langzaam naar beneden totdat alle vloeistof in je mok is gelopen. Dit duurt ongeveer 30 seconden.

TIP: Stop met drukken zodra je een sissend geluid hoort, want als je te lang doorgaat, zal je het bittere bezinksel in je mok krijgen.

Wil je ook meer over andere zetmethodes weten, kijk hier dan ook eens.

You cannot copy content of this page